Regler for utlendinger som kommer inn i Kina etter Covid-19

I følge Kinas kunngjøring 26. mars 2020: Fra kl. 00.00 28. mars 2020 vil utlendinger bli midlertidig suspendert fra å reise inn i Kina med gjeldende gyldige visum og oppholdstillatelser.Innreise for utlendinger med APEC-bedriftsreisekort er suspendert.Retningslinjer som havnevisum, 24/72/144-timers transittvisumfritak, Hainan-visumfritak, Shanghai cruisevisumfritak, 144-timers visumfritak for utlendinger fra Hong Kong og Macau for å komme inn i Guangdong i grupper fra Hong Kong og Macao, og Guangxi visumfritak for ASEAN-turistgrupper er suspendert.Innreise med diplomatiske, offisielle, høflige og C-visum vil ikke bli påvirket (bare dette).Utlendinger som kommer til Kina for å engasjere seg i nødvendige økonomiske, handelsmessige, vitenskapelige og teknologiske aktiviteter, samt nødhjelp, kan søke om visum fra kinesiske ambassader og konsulater i utlandet.Innreise for utlendinger med visum utstedt etter kunngjøringen vil ikke bli påvirket.

Kunngjøring 23. september 2020: Fra kl. 00.00 28. september 2020 får utlendinger med gyldig kinesisk arbeid, personlige anliggender og gruppeoppholdstillatelser komme inn, og relevant personell trenger ikke å søke om visum på nytt.Hvis de tre ovennevnte typene oppholdstillatelser som innehas av utlendinger utløper etter kl. 00.00 den 28. mars 2020, kan innehaverne søke til kinesiske diplomatiske stasjoner i utlandet med utløpte oppholdstillatelser og relevant materiale forutsatt at årsaken til å komme til Kina forblir uendret .Museet søker om tilsvarende visum for å komme inn i landet.Det ovennevnte personellet må strengt overholde Kinas anti-epidemihåndteringsforskrifter.Varslet 26. mars at andre tiltak vil fortsette å bli iverksatt.

Så på slutten av 2020 utstedte den kinesiske ambassaden i Storbritannia «Merksel om midlertidig suspensjon av innreise for personer i Storbritannia med et gyldig kinesisk visum og oppholdstillatelse» 4. november 2020. Snart vil de kinesiske ambassadene i Storbritannia, Frankrike, Italia, Belgia, Russland, Filippinene, India, Ukraina og Bangladesh har alle utstedt kunngjøringer om at utlendinger i disse landene må holde saken etter 3. november 2020. Visum for å komme inn i Kina.Utlendinger i disse landene har ikke lov til å reise inn i Kina hvis de har oppholdstillatelse for arbeid, private anliggender og klynger i Kina.

Merk at visumene til utlendinger i disse landene mellom 28. mars og 2. november ikke mistet sin gyldighet, men de lokale ambassadene og konsulatene tillot ikke disse utlendingene å reise direkte til Kina, og de ville ikke få en helseerklæring (senere endret til HDC-kode).Med andre ord, hvis utlendinger fra disse landene innehar de tre ovennevnte typene opphold eller visum mellom 28. mars og 2. november, kan de reise inn i andre land (som USA) for å reise til Kina.


Innleggstid: 10. august 2021